Terug

Der Goldene Handschuh | landelijke première

Fatih Akin

Leeftijd-16
Drugs
Geweld
Grof-taalgebruik
Seks
do 20 jun 2019 21:10 tot 23:15  |  Cinema zaal 3

Der goldene Handschuh is de nieuwe film van regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem nichts).

Schnapps, schlager muziek en sigaretten: dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg ‘Der Goldene Handshuh’. Zo ook Fritz Honka. Ook al lijkt het café een afvoerput van het Hamburgse nachtleven; zelfs het publiek daar kan het aanzien van Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt. Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar.

Regisseur Fatih Akin brak in 2004 internationaal door met zijn film Gegen die Wand. Met Aus dem nichts (2018) won hij een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en haalde hij de shortlist voor de Oscars. Der goldene Handschuh ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien met zijn nieuwste film.“The kind of movie you may end up wishing you’d never seen.”, aldus TIME.

regie: Fatih Akin / drama, thriller / met: Jonas Dassler, Margarete Tiesel / Duitsland 2019, 115 min. / Duits gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Eeen achteloze exercitie in zwarte humor en sadisme."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Wansmakelijke horror, een absurde freakshow: Der Goldene Handschuhe is het allemaal."

bekijk recensies (2)