Terug

Grâce À Dieu - ontbijtfilm

François Ozon

Leeftijd-6
Geweld
Grof-taalgebruik
zo 31 mrt 2019 10:45 tot 13:10  |  Cinema zaal 3

Wat is een betere manier om de zondag te beginnen dan met een uitgebreid ontbijt en een goede film? Van september tot en met mei serveren we het filmontbijt. Ieder laatste zondag van de maand om 09.30 uur kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in de Brasserie en aansluitend genieten van een mooie (voor)première in Chassé Cinema.

Met in maart: Grâce à Dieu

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken.

Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

Grâce à Dieu is gebaseerd op de rechtszaak tegen kardinaal Philippe Barbarin, de aartsbisschop van Lyon. Hij wordt beschuldigd van het toedekken van seksueel misbruik van minderjarigen door een priester en van het verzuim om hulp aan de slachtoffers te bieden.

Op het filmfestival van Berlijn won de film de Zilveren Beer - Grand Jury Prize.

regie: François Ozon / drama / met: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud / Frankrijk 2019, 137 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

special: ontbijtfilm

Recensies

VARA GIDS

-
"Nauwgezet en met zorg vertelt"

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Filmontbijt

Filmontbijt 09:30

Wat is een betere manier om de zondag te beginnen dan met een uitgebreid ontbijt en een goede film? Vanaf 09.30 uur kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in de Brasserie en aansluitend genieten van een mooie (voor)première in Chassé Cinema. Uitsluitend op reservering. De toegangsprijs (incl. film) bedraagt € 19,95 p.p. Bij een lange film geldt een toeslag van € 1. Vergeet niet voor het filmontbijt uw entreebewijs mee te nemen.