Terug

Gräns | landelijke première

Ali Abbasi

Leeftijd-16
Eng
Geweld
Seks
vr 9 nov 2018 16:10 tot 18:10  |  Cinema zaal 2

Tina is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken. Ze is een waardevolle kracht bij de grenswacht, omdat ze moeiteloos smokkelaars eruit pikt. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Tina raakt gebiologeerd door de mysterieuze Vore. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten. Ze ontdekt dat haar hele bestaan is gebaseerd op leugens. Accepteert ze Vore’s schokkende waarheid?

Gräns is een onvoorspelbare en aangrijpende genremix van regisseur Ali Abbasi en scenarist John Ajvide Lindqvist (schrijver Let the right one in). De film won de Un Certain Regard Award op het filmfestival in Cannes 2018. 

regie: Ali Abbasi / drama / met: Eero Milonoff, Eva Melander / Zweden, Denemarken 2018, 101 min. / Zweeds gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Zowel een sprookje als een misdaadfilm en een hartbrekende romance."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De ideale kijkervaring laat je Tina's ware identiteit samen met haar ontdekken."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Een fantastisch juweeltje, dat dit jaar in Cannes zeer terecht werd gelauwerd."

AD

- >4,0 sterren
"Fascineert door de beide voortreffelijke hoofdvertolkers."

Parool

-
"Zoals dat in de beste genrefilms gebeurt, maakt Abbasi juist door een stapje afstand van de realiteit te nemen een veelzeggend werk over onze hedendaagse wereld.”"

Preview Magazine

-
"Niets minder dan een meesterwerk."

De Protagonisten

-
"Tamelijk briljant"

bekijk recensies (7)