Terug

Green Book | Belcrum Bios Buitenfilm

Peter Farrelly

Leeftijd-12
Discriminatie
Geweld
Grof-taalgebruik
za 24 aug 2019 21:30 tot 23:40  |  Externe locatie: @Podium Bloos


Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip. Samen reizen ze door verschillende ‘witte’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Beide mannen worden gedwongen hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

De film won tijdens het Toronto International Film Festival (TIFF) de publieksprijs. Daarnaast won Green Book drie Golden Globes: Beste film (Comedy & Musical), Beste mannelijke bijrol - Mahershala Ali en Beste script. Tevens werd de film genomineerd voor diverse BAFTA's, waaronder Beste mannelijke hoofdrol (Viggo Mortensen) en Beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali). Mahershala Ali won op zondag 10 februari de BAFTA. Bij de Oscars sleepte Green Book vijf nominaties binnen, waaronder Beste Film. Op zondag 24 februari won de film drie Oscars: Beste film, Beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali) en Beste scenario. 

regie: Peter Farrelly / drama / met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali / Verenigde Staten 2018, 130 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios Buitenfilm

Recensies

VPRO Cinema

- >5,0 sterren
"Mortensen en Ali zijn samen geweldig"

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Het filmplezier druipt ervan af en de boodschap is een halve eeuw later nog steeds van toepassing."

NRC

- >4,0 sterren
"Flair en vakmanschap."

Cinemagazine

- >4,0 sterren
"Green Book is vooral een hartverwarmende feelgoodfilm die zelfs de grootste cynicus met een glimlach de bioscoopzaal zal doen verlaten."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Farrelly’s regie is vaardig en Viggo Mortensen, die Tony met precies de juiste dosis ironie speelt, brengt lucht op dramatische momenten."

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Buitenfilm arrangement

Buitenfilm arrangement

Verzekerd zijn van de beste plaatsen en een heerlijke strandstoel om in te zitten. Zorg dan dat je dit arrangement boekt en wij zorgen er voor dat je op de meest comfortabele manier kan genieten van de film. Wij zorgen dat er een strandstoel klaarstaat, u kunt 2 consumpties naar keuze verkrijgen en natuurlijk mogen de popcorn en nacho's niet ontbreken. Dit arrangement is per persoon te boeken voor € 10,00 (excl. entreebewijs)