Terug

Lady Bird

Greta Gerwig

vr 4 mei 2018 16:45 tot 18:30  |  MK2zaal (theaterzaal)


Lady Bird is het regiedebuut van niemand minder dan actrice Greta Gerwig die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine 'Lady Bird' McPherson (Oscargenomineerde Saoirse Ronan) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt.

Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. Met onder andere Lucas Hedges (Manchester by the Sea, 2016) en Oscargenomineerde Timothée Chalamet (Call Me By Your Name, 2017).

regie: Greta Gerwig / drama / met: Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lucas Hedges / Verenigde Staten 2017, 94 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

M.L.

15-04-2018

5 sterren

Mooie film over een opgroeiende teener in haat laatste jaar. Goed acteerwerk van moeder en dochter. Bijzondere sfeer. Geen highschool meiden film.

Rommens

06-04-2018

5 sterren

Herkenbare leeftijd perikelen op Amerikaanse manier voorgesteld en zeker goed gebracht door de acteurs, Niet echt beklijvend.

bekijk reacties (2)

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een heerlijk opstandige tiener, maar de moederrol maakt de film uniek."

NRC

- >4,0 sterren
"De kracht van Lady Bird is dat de film het centrale conflict tussen moeder en dochter zo in talloze kleine nuances laat zien."

BN de Stem

- >3,0 sterren
"De film roept universele gevoelens op, ook bij ouders met een legenestsyndroom."

bekijk recensies (3)