Terug

Hard Paint

Marcio Reolon, Filipe Matzembacher

Leeftijd-16
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
za 23 feb 2019 16:30 tot 18:40  |  Cinema zaal 2

Pedro woont met zijn oudere zus in het Zuid-Braziliaanse Porto Allegre. Hij komt weinig buiten en zit de meeste tijd in zijn slaapkamer. Als ‘NeonBoy’ verdient hij zijn geld met dansoptredens voor de webcam waarbij hij zich sensueel insmeert met fluorescerende body paint. Hij heeft duizenden volgers die dagelijks inloggen op zijn chatroom.

Op een dag ziet hij ‘Boy25' die hem online imiteert. Hij spreekt met hem af en het klikt tussen hen. Ze besluiten om samen een act te maken om zo meer geld te verdienen. ‘Boy25’ (Leo) is in alles het tegenovergestelde van Pedro: sociaal, ambitieus en extravert. Leo haalt Pedro langzaam uit zijn isolement, maar vertelt dan op een dag dat hij naar Berlijn verhuist.

regie: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon / drama / met: Shico Menegat, Guega Peixoto, Bruno Fernandes / Brazilië 2018, 118 min. / Portugees gesproken / Nederlands ondertiteld

special: gay film matinée & night

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een bedrukkende ervaring, het vastgelopen leven van tiener Pedro in het troosteloze betonlandschap van Porto Alegre"

Parool

- >4,0 sterren
"Overtuigende debuut van Menegat."

Trouw

- >3,0 sterren
"Een bescheiden, liefdevol portret dat ook nog even meegeeft hoe moeilijk homoseksualiteit in Brazilië nog steeds ligt."

bekijk recensies (3)