Terug

Het Groene Woud + Q&A met Mark Kapteijns

Mark Kapteijns

za 29 feb 2020 15:00 tot 16:45  |  Kinlyzaal

Jaarlijks brengt Brabants Landschap een natuurfilm uit. Voor de film Het Groene Woud heeft Mark Kapteijns extra veel tijd uitgetrokken en dat heeft geresulteerd in nóg meer unieke beelden. Het verborgen leven van onder andere edelhert, ooievaar, boomkikker en das wordt haarscherp in beeld gebracht. De waardevolle natuur, in balans met stad en land, mens en dier, staat centraal in de film.

 In het hart van Brabant, tussen de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’.  Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool. In de film zijn de natuurlijke schatten te zien van Brabant, het toekomstige Van Gogh Nationaal Park.

regie: Mark Kapteijns / natuurdocumentaire / Nederland, 60 min / 

Q&A met Mark Kapteijns

Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwste film. Hij is werkzaam als boswachter bij Brabants Landschap in Het Groene Woud. Daarnaast heeft hij vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan.  Als ‘Hoeder van Brabant’ -een titel die Mark kreeg voor zijn inzet voor natuur en cultuur-  heeft hij dit jaar ook een korte film gemaakt met de titel ‘Brabants zandpad, bedreigde schoonheid’.

Speciaal voor deze avond is Mark Kapteijns aanwezig om meer te vertellen over zijn werk.