Terug

Shoplifters

Hirokazu Kore-Eda

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
zo 20 jan 2019 12:20 tot 14:35  |  Cinema zaal 3

Winnaar Gouden Palm op filmfestival van Cannes.

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een klein verloren meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis.

Het meisje wordt al snel opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Regisseur Hirokazu Koreeda viel al eerder in de prijzen op Cannes. Met Like father, like son (2013) won hij de Juryprijs en Nobody Knows (2004) ontving de prijs voor Beste Acteur.

regie: Hirokazu Koreeda / drama / met: Lily Franky, Jyo Kairi, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Sasaki Miyu / Japan 2018, 120 min. / Japans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Het voortreffelijke 'Shoplifters' noopt tot compassie. Even was je deel van dit gezin."

NRC

- >5,0 sterren
"Shoplifters is een film over zoveel, maar vooral over het onzegbare dat alleen in grote filmkunst zichtbaar kan worden gemaakt"

Trouw

- >5,0 sterren
"Een fijnzinnig familiedrama."

Cinemagazine

- >4,0 sterren
"Met het ontroerende ‘Shoplifters’ nemen we afscheid van de intellectueel Koreeda en verwelkomen we de humanist Koreeda van harte terug."

Vara Gids

-
"Een juweel van een film."

Filmkrant

-
"Shoplifters is een scherp geschreven, delicaat verfilmd, prachtig emotioneel geheel. Nog nooit was Kore-eda zo in vorm."

Parool

-
"Een film met een warm kloppend hart."

bekijk recensies (7)