Terug

I, Claude Monet

Exhibition on Screen

di 7 mrt 2017 19:30 tot 21:00  |  MK2zaal (theaterzaal)


De award-winnende regisseur Phil Grabsky geeft in I, Claude Monet een nieuwe, verfrissende kijk op misschien wel 's werelds favoriete artiest, Claude Monet.

Met behulp van brieven en andere private geschriften onthult I, Claude Monet nieuwe inzichten in de man die niet alleen het impressionisme inluidde, maar die misschien wel de meest invloedrijke en succesvolle schilder van de 19e en begin 20e eeuw was. Ondanks zijn succes, en misschien juist daardoor, is Monets leven een aangrijpend verhaal over een man die, achter zijn zonovergoten doeken, leed aan gevoelens van depressie, eenzaamheid en zelfs dacht aan zelfmoord. Maar met het evalueren van zijn kunst groeide zijn liefde voor tuinieren en zijn prachtige tuin in Giverney, waarbij zijn brieven zijn humor, inzicht en liefde voor het leven onthullen.

Geschoten op locatie in Parijs, Londen, Normandië en Venetië is I, Claude Monet een filmische onderdompeling in een aantal van de meest geliefde en iconische taferelen in de westerse kunst.

regie: Phil Grabsky / documentaire / UK 2017, 90 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Exhibition on screen

Recensies

Guardian

-
"Elegant, graceful, a film that humanises the great impressionist"

Metro News

-
"Stunning. Unprecedented access that will make an impression with a brand new audience"

France Culture

-
"An illuminating journey, an intimate portrait of the man behind the master"

Cumbria Live

-
"A fascinating insight and complex portrait of one of the world’s best artists – audiences will be transported"

Cape Cod Times

-
"Beautifully illustrated. A striking documentary with an intimate chronology of Monet’s life that sensitively captures the character of the artist"

bekijk recensies (5)