Terug

If Beale Street Could Talk | landelijke première

Barry Jenkins

Leeftijd-12
Discriminatie
Geweld
Grof-taalgebruik
do 14 feb 2019 16:30 tot 18:40  |  Cinema zaal 1

Harlem, New York, begin jaren ’70. Na een jarenlange vriendschap durven Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt toe te geven aan hun liefde voor elkaar. Ze dromen van een toekomst samen.

Alles verloopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting. Hij belandt in de gevangenis. Op datzelfde moment ontdekt Tish dat ze zwanger is. Samen met haar familie doet ze er alles aan om te bewijzen dat Fonny onschuldig is. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

If Beale Street could talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint. Geregisseerd door Barry Jenkins (Moonlight, 2016) en gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De film kreeg drie Golden Globe nominaties: Beste dramafilm, Beste script en Beste vrouwelijke bijrol (Regina King). Regina King nam uiteindelijk het gouden beeldje mee naar huis. Genomineerd voor twee BAFTA's en drie Oscars. Op zondag 24 februari won Regina King de Oscar voor Beste vrouwelijke bijrol. 

regie: Barry Jenkins / drama / met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo / Verenigde Staten 2018, 120 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

14-12-2018

5 sterren

14-12-2018

5 sterren

14-12-2018

5 sterren

14-12-2018

5 sterren

bekijk reacties (4)

Recensies

Trouw

- >5,0 sterren
"Intiem epos over liefde en onschuld."

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Ook nu weer bewijst Jenkins een scherpe observator van menselijk gedrag te zijn. Vooral Regina King is als de moeder van Tish een innemend toonbeeld van liefde en wanhoop."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Regisseur Jenkins bewerkte James Baldwins roman uit 1974 met de tedere blik en poëtische stijl die eerder zijn debuut Moonlight (2016) zo succesvol maakten."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De intuïtie waarmee de regisseur heden en verleden met elkaar verweeft, bevestigt zijn verfijnde gevoel voor het potentieel van cinema; als kijker kruip je in de personages en hun belevingswereld."

NRC

- >4,0 sterren
"If Beale Street could talk is zowel een sociale schets vermomd als liefdesgeschiedenis, als een liefdesverhaal in de schaduw van zijn tijd."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Gefilmd met een fluwelen hand…prachtig teder."

Cinemagazine

- >4,0 sterren
"hartverwarmende én hartverscheurende liefdesodyssee"

bekijk recensies (7)