Terug

Capharnaüm - IFFR Previewtour

wo 16 jan 2019 19:00 tot 21:10  |  Cinema zaal 3

Tijdens de IFFR Previewtour kunt u alvast een film bekijken uit de selectie van International Film Festival Rotterdam 2019. In meer dan 30 filmtheaters, verspreid over het hele land, wordt op woensdag 16 januari 2019 de previewfilm Capharnaüm vertoond. 

In de rechtbank staat de 12-jarige Zain voor de rechter. "Waarom klaag je je ouders aan?", vraagt de rechter aan Zain. "Voor dat ze me leven hebben gegeven.", antwoordt hij.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken en om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (Caramel, 2007) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Capharnaüm ging in première op het Filmfestival van Cannes en won daar de Jury Prijs. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture. Daarnaast is de film genomineerd voor een BAFTA in de categorie Beste film in een buitenlandse taal. 

regie: Nadine Labaki / drama / met: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Treasure Bankole, Nadine Labaki / Libanon 2018, 120 min. / Arabisch gesproken / Nederlands ondertiteld

special: IFFR Previewtour