Terug

In het hoofd van mijn zusje

Ingrid Kamerling

ma 30 jan 2017 19:30 tot 21:15  |  Cinema zaal 1

In de poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire In het hoofd van mijn zusje kruipt filmmaakster Ingrid Kamerling in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte. De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit.

De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. In het hoofd van mijn zusje is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

De documentaire ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse en Italiaanse media. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi.

Na afloop van de documentaire is er een nagesprek en Q&A over leven en niet meer willen leven met regisseur Ingrid Kamerling en gespreksleider Luc Schoot. Luc heeft 15 jaar ervaring in de GGZ en heeft zelf ook op de rand gestaan. Nu probeert hij met volledige openheid over alles wat er is meer ruimte te creëren voor deze ervaringen.

regie: Ingrid Kamerling / documentaire / Nederland 2016, 54 min. (excl. nagesprek)