Terug

Le jeune Ahmed

Jean-Pierre & Luc Dardenne

Leeftijd-6
Geweld
Grof-taalgebruik
vr 12 jul 2019 19:30 tot 21:05  |  Cinema zaal 2

De 13-jarige Ahmed worstelt met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer hij zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving hem niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

De nieuwe film van regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux jours, une nuit en Le gamin au velo) won in Cannes de prijs voor Beste Regie.

regie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne / drama / met: Idir Ben Addi, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck, Olivier Bonnaud / België 2019, 90 min. / Frans, Arabisch gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Een dergelijke explosieve situatie resulteert in de handen van de beide gelouterde, meermalen in Cannes bekroonde filmmakers in een pakkend drama dat andere uitkomsten biedt dan de kijker zou verwachten."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De jonge, niet-professionele acteur Idir Ben Addi speelt de rol van Ahmed bloedserieus en krachtig."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"een strak verteld, intrigerend verhaal af, dat bol staat van de rake observaties."

Filmkrant

-
"Le jeune Ahmed is in alles een typische Dardennes."

bekijk recensies (4)