Terug

Jij bent mijn vriend | landelijke première

Petra Lataster, Peter Lataster

Alle-leeftijden
vanaf do 22 nov 2018  |  Cinema zaal 1

Regisseurs Petra en Peter Lataster (De kinderen van juf Kiet, 2016) volgen in Jij bent mijn vriend de zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen.

In de klas van juf Kiet moet hij zich staande zien te houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. Een vriend vinden blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn.

Een hartverwarmende documentaire over het belang en de kracht van vriendschap en de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster: “Met Jij bent mijn vriend willen we laten zien hoe belangrijk het voor kinderen is om vriendschappen te leren sluiten. Dat maakt ze socialer en het helpt kinderen om te aarden in een groep. Zo vinden ze hun plek in het leven. Maar behoort deze taak ook tot het toch al overvolle eisenpakken van een leraar?”  

Geselecteerd voor de Dutch Documentary Competition, IDFA 2018

regie: Petra Lataster, Peter Lataster / documentaire / Nederland 2018, 77 min. / Nederlands, Arabisch gesproken gesproken / Nederlands ondertiteld