Terug

Joker | award season weekend

Todd Philips

Leeftijd-16
Geweld
Grof-taalgebruik
za 15 feb 2020 18:45 tot 20:50  |  Cinema zaal 3

Winnaar Golden Globe Beste acteur (Joaquin Phoenix) en Beste orginele scenario.

Genomineerd voor 11 BAFTA’s én 11 Oscars.

Winnaar BAFTA: Beste acteur (Joaquin Phoenix), Beste orginele muziek en Beste casting.

Winnaar Oscar Beste acteur (Joaquin Phoenix) en Beste orginele muziek.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

regie: Todd Phillips / thriller / met: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Marc Maron, Shea Whigham, Douglas Hodge, Josh Pais, Leigh Gill / Verenigde Staten 2019, 124 min. / Engels gesproken / Nederlands gesproken

special: Awards

dagpas

Tijdens het award season weekend zie je de awardwinnende films van nu én toen. Met een dagpas zie je alle films op die dag voor € 15. Uiteraard kan je ook gewoon losse kaartjes kopen.