Terug

Tulip Fever

Justin Chadwick

wo 13 sep 2017 19:00 tot 20:55  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3


Het oogverblindende weesmeisje Sophia is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort. Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.

Tulip Fever vertelt een verhaal over ware liefde ten tijde van de tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw; een tijd waarin tulpen meer waard zijn dan goud. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Deborah Moggach en geregisseerd door Justin Chadwick, die eerder films maakte als Mandela: Long Walk to Freedom en The Other Boleyn Girl.

regie: Justin Chadwick / romantisch drama / met: Alicia Vikander, Judi Dench, Christopher Waltz, Dane DeHaan, Cara Delevigne / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten 2017, 105 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

2,00 sterren

Gemiddelde waardering: 2,00 sterren

Marianne N.

5 sterren

Plus: mooie decors en kostuums mbt geschiedenis van Amsterdam in 17e eeuw. Erg mager ongeloofwaardig romantisch verhaaltje. Nul chemie tussen de hoofdrolspelers. Matig spel. Hoofdrolspeelster is wel goed, maar de rest eromheen niet. Voor wie houdt van thema's list en bedrog in relaties. Partner en ik gaven de film een 6.

bekijk reacties (1)

Recensies

Trouw

- >3,0 sterren
"Amsterdam tijdens de tulpenmanie"

NRC

- >3,0 sterren
"Een parallel tussen liefde en economie"

bekijk recensies (2)