Terug

Kaftwerk: De Dirigent met Q&A Maria Peters & Dave Schram

Maria Peters

Leeftijd-12
Geweld
di 10 mrt 2020 19:30 tot 22:35  |  Cinema zaal 3

Amerika 1926. De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde.

De Dirigent is deels opgenomen in Breda.

regie: Maria Peters / drama, romantiek / met: Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat / Nederland 2018, 137 min. / Engels en Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Kaftwerk

Q&A

Na afloop van de film vindt er een Q&A plaats met presentator Pieternel Keizerswaard, regisseur/schrijver Maria Peters en producent Dave Schram.