Terug

Kaftwerk: De Belofte Van Pisa + Q&A met Mano Bouzamour en Robert Alberdingk Thijm

Norbert ter Hall

Leeftijd-12
Discriminatie
Drugs
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
Seks
di 12 nov 2019 19:45 tot 22:10  |  Cinema zaal 3

Tijdens de eerste editie van Kaftwerk presenteren we in samenwerking met Nieuwe Veste De belofte van Pisa, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour. 

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Zijn oudere broer Mo en vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

De film was de slotfilm op het Nederlands Film Festival.

regie: Norbert ter Hall / drama / met: Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale, Yorick van Wageningen, Mahfoud Mokaddem, Sjaak, Monic Hendrickx, Thor Braun, Nora el Koussour / Nederland 2019, 110 min. / Nederlands gesproken

 

Wil je het boek eerst lezen, dan je dit kunt lenen in de bibliotheek.

special: Kaftwerk

Q&A met schrijver Mano Bouzamour en scenarist Robert Alberdingk Thijm!

Bij de eerste editie van Kaftwerk op 12 nov 2019 zijn de schrijver en scenarist van De belofte van Pisa aanwezig voor een Q&A.

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Muzikaal wonderkind Sam tuft dagelijks door vele werelden: de islamitische van zijn vader, de culturele van zijn school, de criminele van zijn broer. Een mooie, melancholieke film."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Het is prachtig hoe acteur Shahine el-Hamus Samir met zijn overmoedige en onweerstaanbare bravoure langzaam wat bedachtzamers geeft"

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Een coming-of-age-drama dat met veel clipachtige sfeershots en muziek de kijker met dezelfde charme inpalmt als Sam zijn Annelies."

Parool

-
"De Belofte van Pisa is een tintelende film over vrijheidsdrang en loyaliteit. Shahine El-Hamus vervult de hoofdrol op onweerstaanbare wijze."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Film & Front

Film & Front

Op di, wo & do in het seizoen 2019/2020 hebben we een actie voor cinemabezoekers. Zij kunnen voor € 15,50 twee bowls + koffie, thee of cappuccino reserveren bij een filmticket. Dit is voor 1 persoon