Terug

Kapsalon Romy 8+ | landelijke première

Mischa Kamp

Alle-leeftijden
wo 2 okt 2019 14:15 tot 15:55  |  Cinema zaal 2

Met tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos. Op het Noorse International Children’s Film Festival werd de film bekroond als Beste Europese jeugdfilm van 2019.

regie: Mischa Kamp / kinderfilm / met: Beppie Melissen, Bianca Krijgsman, Noortje Herlaar, Vita Heijmen / Nederland 2019, 90 min. / Nederlands gesproken

special: kinderfilm

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film"

De Volkskrant

- >4,0 sterren
"Levenslustige familiefilm over dementie"

NRC

- >4,0 sterren
"Een indrukwekkend prestatie: zonder dat de film zwaar voelt"

Het Parool

-
"Een slimme familiefilm die ontroert"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,75 per stuk.