Terug

Kapsalon Romy 8+

Mischa Kamp

Alle-leeftijden
za 16 nov 2019 12:20 tot 13:55  |  Cinema zaal 3

Met tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos. Op het Noorse International Children’s Film Festival werd de film bekroond als Beste Europese jeugdfilm van 2019.

regie: Mischa Kamp / kinderfilm / met: Beppie Melissen, Bianca Krijgsman, Noortje Herlaar, Vita Heijmen / Nederland 2019, 90 min. / Nederlands gesproken

special: kinderfilm

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film"

De Volkskrant

- >4,0 sterren
"Levenslustige familiefilm over dementie"

NRC

- >4,0 sterren
"Een indrukwekkend prestatie: zonder dat de film zwaar voelt"

Het Parool

-
"Een slimme familiefilm die ontroert"

bekijk recensies (4)