Terug

Sorry we missed you

Ken Loach

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
zo 1 dec 2019 10:40 tot 12:30  |  Cinema zaal 2


De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, 2016).

BAFTA-nominatie voor Beste Britse film.

Het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky en Abby wonen met hun kinderen, de 15-jarige Seb en 11-jarige Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen.

Sorry we missed you is de laatste film van regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. De film won de publieksprijs voor Beste Europese Film op het San Sebastian Film Festival.

regie: Ken Loach / drama / met: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone / Verenigd Koninkrijk, 100 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Sorry We Missed You is minstens net zo vakkundig gemaakt, urgent en effectief als voorganger I, Daniel Blake."

De Morgen

- >4,0 sterren
"Vurigste Ken Loach-film in lange tijd"

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd."

De Volkskrant

- >5,0 sterren
"IJzersterk, aangrijpend manifest"

Trouw

- >4,0 sterren
"Een snoeiharde aanklacht tegen het economische systeem"

bekijk recensies (5)