Terug

Manchester by the Sea - Oscarwinnaar Beste Acteur, Beste Scenario

Kenneth Lonergan

za 22 apr 2017 14:05 tot 16:30  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3


In Manchester by the sea, de nieuwste film van de bekroonde schrijver en regisseur Kenneth Lonergan, verandert het leven van de eenzame conciërge Lee in Boston (Casey Affleck) wanneer hij de voogdij krijgt over zijn pittige tienerneefje Patrick (Lucas Hedges) als diens vader en de oudere broer (Kyle Chandler) van Lee plotseling komt te overlijden.

Nadat hij afscheid heeft genomen van zijn baan in Boston keert Lee met tegenzin terug naar Manchester-by-the-Sea om te zorgen voor Patrick. Hij wordt gedwongen om om te gaan met een verleden dat hem scheidde van zijn vrouw Randi (Michelle Williams) en de gemeenschap waar hij geboren en getogen is. Gebonden door de man die hun familie bij elkaar hield, gaan Lee en Patrick de strijd aan om te leven in een wereld zonder hem.

Manchester by the sea is de nieuwe film van schrijver en regisseur Kenneth Lonergan (You can count on me en Margaret) en vertelt over de kracht van familieliefde, opoffering en hoop.

De film ontving 6 Oscarnominaties en wist er 2 te verzilveren:

- Oscarwinnaar Beste Acteur
- Oscarwinnaar Beste Scenario

regie: Kenneth Lonergan / drama / met: Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams, Kyle Chandler, Gretchen Mol / VS 2016, 138 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

4,60 sterren

Gemiddelde waardering: 4,60 sterren

Renée

5 sterren

prachtige ingetogen film

B.A. Van Rossem-Van Groenland

5 sterren

Indrukwekkend... aanrader!

K. Brand

5 sterren

Zelden zo'n uitgebalanceerde en herkenbare film gezien over wat onherroepelijke dingen in het leven van een mens teweeg brengen.Humor en tragiek op hoog niveau.

H. Schoehuijs

5 sterren

P.G. Hoekstra

5 sterren

Realistisch verhaal, ingehouden gespeeld. Vooral de manier waarop de hoofdpersoon gestalte kreeg, is een acteerprestatie van jewelste. Een film die tot nadenken stemt en mededogen oproept. Wat mij niet vaak overkomt bij een film, is dat ik het verhaal ingezogen werd en niet een beschouwer op afstand bleef.

bekijk reacties (5)

Recensies

Telegraaf

- >4,5 sterren
"Verpletterd door verleden"

"Toch maakt het door en door menselijke drama Manchester by the sea je als kijker emotioneel rijker. Omdat deze film ons op een heel realistische manier confronteert met de kwetsbaarheid van het bestaan, met de loden last van verkeerde beslissingen en met moed die het vergt om uiteindelijk toch weer voor het leven te kiezen."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Oscarkandidaat Manchester by the sea begint als traditioneel rouwdrama, maar scheurt alle bijbehorende verwachtingen aan stukken."

"Regisseur Lonergan bespaart niet op de somberte, maar zelden viel er zo veel te lachen in een loodzwaar drama."

BN De Stem

- >4,0 sterren
"Casey Affleck verdient een Oscar voor Beste Acteur"

NRC

- >3,0 sterren
"Casey Affleck als slapende vulkaan"

bekijk recensies (4)