Terug

La Belle Époque | landelijke première

Nicolas Bedos

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
do 2 jan 2020 14:10 tot 16:15  |  Cinema zaal 1

Het leven van de 60-jarige Victor raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde Marianne voor het eerste ontmoette, veertig jaar geleden.

De film ging in première op het filmfestival van Cannes en was de openingsfilm van de 21ste editie van het filmfestival Film by the sea.

regie: Nicolas Bedos / drama, komedie, romantiek / met: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant / Frankrijk 2020, 115 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Lang niet zo voorspelbaar als je zou denken"

De Volkskrant

- >3,0 sterren
"Een licht verteerbare romkom"

Variety

-
"Een slimme film"

De Filmkrant

-
"De thematische gelaagdheid tilt La belle époque boven de conventionele romkom uit, die de film ook is. Het acteursensemble had dat ook door, want vooral de veteranen Daniel Auteuil als Victor en Fanny Ardant als zijn vrouw zijn heerlijk op dreef. Over nos"

Cinemamagazine

- >4,0 sterren
"La Belle Époque’ is een fijne Franse film, die zowel handig inspeelt op de huidige maatschappij ( zoals de gadgetmoeheid van veel mensen) als een universeel en tijdloos verhaal vertelt: soms heb je maar even een andere blik nodig op je leven om alles weer"

Trouw

- >4,0 sterren
"Daniel Auteuil en Fanny Ardant hebben zichtbaar plezier in hun rollen"

indebioscoop.com

- >4,0 sterren
"Het intelligente script van La Belle Époque biedt genoeg interessante invalshoeken, subtiele humor en geloofwaardig acteerwerk dat je zelf ook wel eens zo’n ultieme nostalgietrip zou willen beleven"

bekijk recensies (7)