Terug

La Bohème | Opera Live

Royal Opera House

di 3 okt 2017 20:15 tot 23:00  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3


Als Rodolfo, een straatarme dichter, het naaistertje Mimì ontmoet, vallen ze onmiddellijk voor elkaar. Maar hun geluk wordt wreed verstoord als Rodolfo verneemt dat Mimì een dodelijke ziekte heeft.

De befaamde regisseur Richard Jones (Boris Godoenov, Il trittico) tekende voor deze nieuwe productie van Puccini’s La Bohème. De opera, een onweerstaanbaar mengsel van humor en tragiek, zoomt in op het leven van een groep jonge kunstenaars die sappelen voor hun bestaan in het artiestenkwartier van Parijs. Jones geeft zijn hoogstpersoonlijke, indringende visie op deze geliefde klassieker, die wordt gevisualiseerd door een spectaculaire setting van Stewart Laing.

Puccini’s romantische verbeelding van het Parijse bohémien-bestaan, gestoffeerd met gedenkwaardige muziek en een alledaagse liefdesgeschiedenis, heeft toeschouwers over de hele wereld diep geraakt en maakt van La bohème een van de meest geliefde opera’s ooit. De eerste uitvoering vond plaats in 1897 in Covent Garden en is daar sindsdien meer dan vijfhonderd keer te zien geweest.

muziek: Giacomo Puccini / regie: Richard Jones / muzikale leiding: Antonio Pappano / met: Nicole Car, Michael Fabiano, Mariusz Kwiechień, Nadine Sierra / Italiaans gezongen / Nederlands ondertiteld

€ 22,00 (live), € 19,50 (recorded) inclusief welkomstconsumptie

special: Royal Opera & Ballet Live

4,83 sterren

Gemiddelde waardering: 4,83 sterren

J. Baselier

5 sterren

Geweldige uitvoering, mooie stemmen de toelichting was dynamisch

A. Van Schendel

5 sterren

ik vond het een prachtige voorstelling

B.J.E. Van Helvoort

5 sterren

Alles liep perfect. Alleen de ondertiteling bij de interviews was niet altijd aanwezig, maar het heeft ons niet gehinderd.

Geert-Jan

5 sterren

Leuke ervaring, door de camera beter zicht op zangers en hun expressie, makkelijker te volgen tekst dan op een tekstbalk in de opera, mooie stemmen. Geluid wel minder dan in de opera zelf, je mist het zicht op het orkest . De regie was vrij traditioneel.

Johanna

5 sterren

prachtige opera. De live streaming verliep uitstekend en verloor niets aan kwaliteit, het heeft me gestimuleerd om dit meer te gaan doen.

Raaijmakers

5 sterren

Het was geweldig! Zeer indrukwekkend Beste live-uitvoering die ik tot nu toe gezien heb Zeer emotioneel, gevoelig en beste live-zang van Mimi en Rudolfo Complimenten voor de verzorging en geboden faciliteiten Gaan we zeker vaker doen (Tosca is ook heel mooi)

bekijk reacties (6)

Live gestreamd vanuit het Royal Opera House in Londen, geniet u bij Chassé Cinema maandelijks mee van de mooiste opera’s en balletten. Dezelfde indrukwekkende regies en beste zangprestaties, zonder de dure vliegtickets, hotelovernachtingen en toegangskaarten.

gratis naar opera en ballet in Chassé Theater

Reserveer drie of meer vertoningen uit het Royal Opera House aanbod en u krijgt van ons een vrijkaart voor een opera- of dansvoorstelling in Chassé Theater. Meer informatie