Terug

La Quietud | landelijke première

Pablo Trapero

Leeftijd-12
Grof-taalgebruik
Seks
do 22 aug 2019 14:05 tot 16:05  |  Cinema zaal 2

Als hun vader in een coma terecht komt, keren de zussen Mia en Eugenia terug naar La Quietud, het landgoed van hun familie vlakbij Buenos Aires. Samen met hun moeder worden ze geforceerd het verleden onder ogen te komen.

regie: Pablo Trapero / drama / met: Bérénice Bejo, Martina Gusman, Édgar Ramírez / Argentinië 2018, 111 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Maar La quietud is stiekem vooral de film van veterane Graciela Borges. Grandioos, hoe ze een ijzige mater familias neerzet, die in enkele rake, aangrijpende scènes haar masker verliest."

NRC

- >3,0 sterren
"Er wordt over veel gezwegen in het Argentijnse La Quietud. Onder die stilte zit de erfenis van de geschiedenis, van de dictatuur die ieder personage in tweeën splijt."

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Een prikkelende pastiche op de telenovela in arthouse-stijl met een politieke ondertoon en sentimentele liedjes als ironisch commentaar."

Parool

-
"Trapero toont de omgeving en het interieur van de ranch in vloeiende, lang aangehouden shots waarbij de camera door de ruimtes glijdt. Die beeldvoering blijft ook in de rest van de film terugkeren, en geeft de volle aandacht."

bekijk recensies (4)