Terug

Just Like Our Parents

Laís Bodanzky

zo 13 aug 2017 19:10 tot 21:05  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3

Rosa woont met haar ouders en haar gezin in een appartement in São. Ze zorgt voor hen allemaal, terwijl haar man vaak weg is op werkreisjes die het gezin maar weinig geld opleveren. Ze wil toneelschrijver worden, maar in plaats van zich op haar roeping te kunnen richten probeert ze rond te komen door advertentieteksten te schrijven voor een bedrijf dat badkamers verkoopt.

Als Rosa’s moeder op een dag een verrassende onthulling doet, besluit Rosa haar leven vol verplichtingen achter zich te laten en ontdekt ze dat het leven veel verrassingen voor haar in petto heeft.

Bodanzky’s indrukwekkende, realistische Just like our parents portretteert het leven van drie generaties in de grootste stad van Brazilië, waar zij gevangen zitten tussen het volgen van individuele passies of een leven vol leugens.

De in São Paulo geboren regisseuse Laís Bodanzky (1969) ontving verschillende nationale en internationale prijzen voor haar films. Haar debuutfilm Bicho de Sete Cabeças (Hersenstorm) werd vertoond op het Toronto International Film Festival en won de prijs voor de beste film op het Biarritz Film Festival. Naast speelfilms maakt Bodanzky ook documentaires, videoclips en theatervoorstellingen.

regie: Laís Bodanzky / drama / met: Paulo Vilhena, Maria Ribeiro, Clarisse Abujamra / Brazilië 2017, 102 min. / Portugees gesproken / Nederlands ondertiteld

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Jos

5 sterren

Just like our Parents is een boeiende film. Zowel grappig als ontroerend. De film stemt tot nadenken. Hoe zit dat eigenlijk bij mij? Is er in mijn leven ook gelijkenis met hoe mijn ouders hebben geleefd? Zij hebben mij getraind, ik heb het leven van hun 'geleerd'. Of ben ik het totaal anders gaan doen. En klopt het wel wat ik zelf denk. Hou ik mezelf niet voor de gek? Lijk ik niet meer op hen dan ik zou willen? Kortom de film roept veel persoonlijke vragen op (bij mij)

bekijk reacties (1)

Recensies

Parool

- >4,0 sterren
"Rosa is een krachtig, complex personage"

Cinemagazine

- >4,0 sterren
"Bodanzky weet universele gevoelens mooi over te brengen"

Trouw

- >3,0 sterren
"Zeer vermakelijk"

NRC

- >3,0 sterren
"Explosief, ingenieus geconstrueerd familiedrama"

bekijk recensies (4)