Terug

Langs de Kapellekensbaan

Andre Schreuders

wo 31 jan 2018 19:20 tot 21:05  |  Cinema zaal 1

Een filmmaker vindt zijn thuis in een boek en probeert tegen beter weten in de wereld van de roman in de werkelijkheid terug te vinden.  Tussen schrijver en filmmaker ontspint zich een gesprek in woorden en beelden over het vergeefse van de droom en over de hardnekkige noodzaak om kunst te blijven maken als troost en bezwering. Over het kleine kostbare ogenblik waarin de blik verandert. En daarmee alles. Met fragmenten uit het 60 jaar oude boek De Kapellekensbaan van Louis Paul Boon.

De film gaat verder dan een commentaar op een 60 jaar oud boek. Het is een eigentijdse zoektocht naar de betekenis en de kracht van het boek. De beelden geven de woorden van het boek een bijzondere context.

Langs de Kapellekensbaan is de eerste lange film van André Schreuders. Eerder maakte hij een tiental korte films die vooral vertoond zijn op de internationale filmfestivals, waaronder de documentaire Uit het hart van Odessa,  het filmessay Manifest voor een Vrije Val (prijswinnaar en vertoond op vele festivals) en de korte speelfilm Licht (onder meer vertoond in Cannes in de ‘Quinzaine des Realisateurs’).

regie: André Schreuders / documentaire / Nederland 2016, 96 min / Nederlands gesproken

special: Woensdagdocu, Inleidingen en nagesprekken

inleiding & nagesprek

Voorafgaand aan de film zal regisseur André Schreuders een inleiding geven en na afloop is er gelegenheid voor een nagesprek.