Terug

Lazzaro Felice | Belcrum Bios @Podium Bloos

Alice Rohrwacher

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
di 28 apr 2020 20:00 tot 22:10  |  Externe locatie: @Podium Bloos

Lazzaro Felice vertelt het verhaal van de ontmoeting tussen de simpele plattelandsjongen Lazzaro en de jonge edelman Tancredi.

Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

Op het filmfestival van Cannes won de film de prijs voor Beste Scenario. In Sevilla won de film tijdens de European Film Awards de European University Film Award 2018. De jury roemt Lazzaro Felice “als een onconventionele hedendaagse kijk op het Italiaanse neorealisme, gemaakt op 16 mm, dat geografische en stilistische grenzen overstijgt. De film toont de hardvochtigheid van de uitbuiting van mensen in de hedendaagse wereld en behandelt onderwerpen als klasse, armoede en ideologie, door de ogen van het hoofdpersonage Lazzaro.”

regie: Alice Rohrwacher / drama / met: Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Nicoletta Braschi / Italië 2018, 125 min. / Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios