Terug

Le Semeur | landelijke première

Marine Francen

Leeftijd-12
Eng
Geweld
vanaf do 13 jun 2019  |  Cinema zaal 1

Het is 1852 en het leger van Napoleon III (neef van Napoleon Bonaparte) slaat de opstand van de Provençaalse boeren neer. Ook het bergdorpje van Violette in de Franse Alpen wordt niet ontzien en alle mannen worden gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien. Het is zwaar zonder de mannen.

Na maanden van totale isolatie en zonder uitzicht op een terugkomst van de mannen, beginnen de vrouwen wanhopig te worden, ook zijn ze bang kinderloos te blijven. Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen.

Le Semeur is de debuutfilm van regisseur Marine Francen. Ze baseerde haar film op de novelle van Violette Ailhaud die zij in 1919 schreef, maar die pas in 2006 werd gepubliceerd. Aihaud beschrijft in de novelle de gebeurtenissen die haar zijn overkomen.

regie: Marine Francen / drama / met: Alban Lenoir, Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Iliana Zabeth / Frankrijk, België 2017, 98 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld