Terug

Leave No Trace

Debra Granik

Eng
Leeftijd-9
di 2 jul 2019 20:00 tot 21:55  |  Externe locatie: @Podium Bloos


Will en zijn 13-jarige dochter Tom leiden al jaren een onconventioneel leven in een regenwoud in Portland. Door een misstap verandert hun leven voorgoed. De autoriteiten achterhalen hun verborgen woonomgeving en ze worden uit het park verwijderd. 

Ze proberen zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een gevaarlijke tocht door de wildernis stuurt. Samen zoeken ze volledige onafhankelijkheid en zien zij zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen; aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

Leave no trace is een indringende film van Debra Granik (Winter’s Bone, 2010 en Stray Dog, 2014). Gebaseerd op de roman My Abandonment (2009) van de Amerikaanse schrijver Peter Rock.

regie: Debra Granik / drama / met: Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeffery Rifflard / Verenigde Staten 2018, 104 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een eerbetoon aan een vader en dochter in de rafelranden van de maatschappij."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Leave No Trace is een fraai, onnadrukkelijk sociaal drama over mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen"

Parool

-
"Teder drama over door het leven getekende mensen"

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Over het grenzeloze vertrouwen van een kind in de ouder en de moed die ervoor nodig is voor jezelf te kiezen en los te laten waar je het meeste van houdt."

bekijk recensies (4)