Terug

Lion | landelijke première

Garth Davis

do 12 jan 2017 14:00 tot 16:05  |  Cinema zaal 1

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt het ontroerende Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo (Dev Patel, Slumdog Millionaire) op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis. De verfilming bestaat uit een sterrencast waaronder Oscargenomineerde Nicole Kidman, Oscargenomineerde Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

regie: Garth Davis / drama, waargebeurd / met: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman / Australië 2016, 118 min. / Engels, Bengali, Hindi gesproken / Nederlands ondertiteld

4,87 sterren

Gemiddelde waardering: 4,87 sterren

Debeen

5 sterren

Zeer mooie film

M.P.J. Vermeulen

5 sterren

Prachtige film, boeiend van het begin tot het laatste beeld.

Xenia Hubner

5 sterren

Deze film is zo mooi uitgevoerd dat een ieder zich kan verplaatsen in de rol van Saroo. Tevens de empathie voor de naasten was voelbaar. Onvoorstelbaar dat dit in real-life gebeurd. Nu liep het goed af en had anders kunnen lopen. Respect voor het kleine ventje wat Saroo speelde !!

Ingrid

5 sterren

Prachtig verhaal, mooi in beeld gebracht!

L.F. Schoonhoven

5 sterren

5 sterren zegt genoeg

M. Bol

5 sterren

Lion behoort tot de top 3 van de laatste jaren. Aangrijpend verhaal en wat een fantastische cast !!! AANRADER !

I.M. Eisenberger

5 sterren

een zeer ontroerende film door het verhaal en de acteurs met prachtige opnames van het land India

J. Mourik

5 sterren

Goed verhaal op een perfect manier in beeld gebracht.

L. Jonker

5 sterren

prachtige beelden, prachtige muziek, bovenal prachtig verhaal en fantastisch gespeeld.

M. Weterings

5 sterren

Prachtige film

Ellen & Ellen

5 sterren

Mooi en realistisch verhaal. Geweldig. Wel zakdoeken meenemen!

Sonja

5 sterren

Mooie aangrijpende film, zowel qua verhaal als mooie landschappen in de film.

M. Plaisier

5 sterren

Gewoon een geweldige film.

Boomaars

5 sterren

Margreet

5 sterren

prachtige beelden, mooie muziekfragmenten, net als je denkt, de film gaat wat traag, komt er weer vaart in. Ongelooflijkverhaal, heel goed gespeeld.

De Pont

5 sterren

prachtig goed gespeeld waargebeurd soms wat traag

Anja

5 sterren

Ik vond het een prachtig verhaal, mooie beelden, ontroerend gespeeld. Prachtig.

G.J.C.M. De Hoogh

5 sterren

Geweldige film..... je duikt echt even in de cultuur van India met zijn tegenstellingen maar waar ook schoonheid te vinden is in de kleinste dingen. Erg ontroerend, temeer omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Zeer indrukwekkend om aan het einde van de film de mensen te zien om wie het in werkelijkheid ging. Het kleine jochie Saroo, gespeeld door Sunny Pawar was zeer innemend in heel zijn voorkomen , had hem zo mee naar huis willen nemen. Eenmaal thuis gekomen was ik nog zo onder de indruk dat ik er iets meer over heb opgezocht op internet. Ik had de film thuis ook wel een keer kunnen kijken maar het was zeker zo indrukwekkend op een groot scherm.

C.A. Foesenek

5 sterren

Ontroerend, waargebeurd verhaal met een jongetje in de hoofdrol die je hart doet smelten. Film is een aanrader!!

Van

5 sterren

Prachtig geacteeerd door kleine en grote Saroo. Mooie beelden van India en Tasmaniė. Een onwaarschijnlijk verhaal maar echt gebeurt.

Kuijlenburg

5 sterren

Mooie film

W. Wagenaar

5 sterren

prachtige film, te mooi om maar één keer te zien

Hanneke P.

5 sterren

Fantastische film! Mooie beelden, goede regie, innemende personages. Gedurende alle 125 minuten werd de aandacht vastgehouden, het was dan ook muisstil tijdens de vertoning (op een enkele snik en gesnuif van ontroering na). De beelden en het verhaal laten je tot de dag erna niet los.

bekijk reacties (23)

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Krachtig modern sprookje over zoektocht van adoptiekind"

BN De Stem

- >4,0 sterren
"Speurtocht naar afkomst in oprechte tranentrekker"

Telegraaf

- >3,5 sterren
"Aangrijpende ontworteling"

NRC

- >3,0 sterren
"Kolkata door ogen van vijfjarige"

"Debuterend speelfilmregisseur Garth Davis vertelt het fijnzinning, met de camera altijd op ooghoogte van Saroo. Zo raakt de kijker met hem verbonden en wordt de tragiek van een jongetje dat verloren raakt in een gevaarlijke metropool benadrukt."

bekijk recensies (4)