Terug

Een literaire filmavond met Guillermo Arriaga & film: Babel

Alejandro G. Inarritu

zo 3 feb 2019 19:00 tot 22:30  |  Cinema zaal 3

Hoog geëerd bezoek! Op zondag 3 februari komt niemand minder dan auteur, scenarioschrijver en regisseur Guillermo Arriaga naar Chassé Cinema voor een literaire filmavond met een vertoning van zijn veelgeprezen film Babel.

De Mexicaanse auteur schreef onder andere het scenario van Alejandro González Iñárritu’s Amores perros, kreeg een BAFTA-nominatie voor 'Best Screenplay' voor 21 Grams en kreeg in 2005 op het Filmfestival van Cannes de prijs voor het beste scenario voor The Three Burials of Melquiades Estrada. Deze avond gaat hij in gesprek met filmjournalist Gerlinda Heijwegen over zijn werk én zijn nieuwste boek De ontembare.

Babel

Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader er op uit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen. Het leven van vier groepen mensen staan in direct verband met het voorval. We zien het verhaal van een Amerikaans toeristenechtpaar, een Mexicaanse oppas die twee kinderen de Amerikaanse grens over smokkelt en een Japanse dove tiener en haar vader. Hun gebrekkige communicatievaardigheden ten overstaan van de mensen om hen heen zorgen ervoor dat zij, ondanks een incident wat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd blijven.

regie: Alejandro González Iñárritu / drama / met: Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal / Verenigde Staten, Frankrijk, Mexico 2016, 143 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Een literaire filmavond met Guillermo Arriaga

Deze literaire filmavond kwam tot stand dankzij Tilt Festival en Uitgeverij Atlas Contact.