Terug

Mademoiselle de Joncquières | landelijke première

Emmanuel Mouret

Leeftijd-6
Eng
do 23 mei 2019 14:20 tot 16:20  |  Cinema zaal 3

In het Frankrijk van de 18e eeuw leidt Madame de La Pommeraye een teruggetrokken leven, ver verwijderd van de intriges aan het hof van Lodewijk XV. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op haar. Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. Na een aantal jaar van volmaakt geluk is de Markies de romance beu. Gek van verdriet zint Madame de Pommeraye op revanche en ze schakelt daarbij de hulp in van Mademoiselle de Joncquières, een mysterieuze jonge vrouw van zeldzame schoonheid.

Het Franse kostuumdrama van regisseur en scenarioschrijver Emmanuel Mouret is gebaseerd op een verhaal uit het boek Jacques de Fatalist en zijn Meester van de 18e eeuwse Franse schrijver en verlichtingsfilosoof Denis Diderot. Mademoiselle de Joncquières is genomineerd voor zes Césars, waaronder die voor beste actrice en beste acteur en ontving twee nominaties voor een Globe de Cristal.

regie: Emmanuel Mouret / drama / met: Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz / Frankrijk 2018, 109 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld