Terug

Mantra: Sounds into Silence + Mantra zingen (live met KirtanBliss)

Georgia Wysz

Alle-leeftijden
wo 28 aug 2019 19:20 tot 20:55  |  Cinema zaal 1

Een muzikale reis rond de wereld. We ontmoeten allerlei mensen van diverse achtergronden: variërend van Tibetaanse monniken tot hip-hop muzikanten en gevangenen. Allen doen verslag van de blijvende positieve effecten die het Kirtan-zingen (mantra's) heeft op hun gevoelsleven. Ook zien we dat er neurologisch steeds meer bewijzen komen van de meetbare positieve invloeden van meditatie en chanting. 

Regisseur Georgia Wyss legde met art director Wari Om optredens vast van bekende Kirtan artiesten als Deva Premal & Miten, Krishna Das, Snatam Kaur, Jai Uttai, MC Yogi en Dave Stringer. Een bewogen portret van de Kirtan, waarbij we door het zingen van deze mantra's samen innerlijke vrede en harmonie vinden.

regie: Georgia Wyss / documentaire / Spanje 2017, 85 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Woensdagdocu

Mantra zingen met KirtanBliss (30 min.)

Op 28 augustus is er na afloop van de film gelegenheid voor het publiek om het mantra zingen zelf te ervaren tijdens een optreden met KirtanBliss: 

  • Mangala Wesseling: zang en harmonium
  • Tammo Heikens: gitaar en zang
  • Dineesh Lalbahadoersingh: tabla
  • Inder Lallbahadoersingh: aanvullende percussie

Het publiek zingt zelf mee tijdens kirtan; er wordt steeds een regel voorgezongen en iedereen zingt deze regel vervolgens na. Het Mantra zingen duurt ongeveer 30 minuten.