Terug

De Wilde Stad

Mark Verkerk

di 13 mrt 2018 19:45 tot 21:20  |  MK2zaal (theaterzaal)

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.

Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop. Met de stem van Martijn Fischer.

regie: Mark Verkerk / documentaire, natuurfilm / met de stem van: Martijn Fischer / Nederland 2017, 85 min. / Nederlands gesproken

 

3,75 sterren

Gemiddelde waardering: 3,75 sterren

R. Beket

08-03-2018

5 sterren

Mooi gefilmd, maar ingesproken tekst vond ik knullig.

R. De Slegte

05-03-2018

5 sterren

wat een geweldige film, we hebben heel erg genoten!!

R. De Slegte

05-03-2018

5 sterren

Geweldig. Fantastisch opgenome. We hebben genoten.

W.A.M. Oomen

05-03-2018

5 sterren

Het was een prachtige film met geweldig mooie opnames? De film sprak mij extra aan ,omdat ik in Amsterdam aan de gracht geboren en opgegroeid ben. Vroeger zag je alleen duiven,musjes ,en zee-meeuwen in de stad, en vooral veel ratten,die zo uit de gracht tegen de huizen opklommen.Ze leefden ook tussen de huizen de zogenaamde snij-ingen ,af en toe zag je dan een staart hangen. ,

bekijk reacties (4)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"De makers De Wilde Stad zijn goed op de hoogte van wat er leeft in de stad; zelfs exoten als halsbandparkieten krijgen terecht een warm onthaal."

BN de Stem

- >4,0 sterren
"De Wilde Stad toont een verborgen wereld die magnifiek in beeld is gebracht."

Filmkrant

-
"Een mooie ode aan de stad en de natuur"

bekijk recensies (3)