Terug

Mary Shelley | landelijke première

Haifaa Al-Mansour

Eng
Grof-taalgebruik
Leeftijd-9
do 22 nov 2018 14:00 tot 16:10  |  Cinema zaal 1


Ze zal voor altijd herinnerd worden als de vrouw die Frankenstein bedacht. Maar het levensverhaal van Mary Shelley – en de schepping van haar onsterfelijke monster – is misschien wel net zo buitengewoon als haar fantasie.

Mary Shelley vertelt het verhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary. Wanneer ze voor de charmante dichter Percy Shelley valt, denkt Mary in hem een gelijkgestemde ziel te hebben gevonden. Hun affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen.

Te gast in Zwitserland daagt Lord Byron zijn genodigden uit een spookverhaal te schrijven. Het is hier waar Mary een van de meest iconische personages allertijden, Frankenstein, schept. De samenleving van 1818 weigerde echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen, wat Mary geen andere keus liet dan de vooroordelen van de samenleving te trotseren om haar creatie én eigen identiteit te verdedigen. 

regie: Haifaa Al-Mansour / drama, biografie, romantiek / met: Elle Fanning, Douglas Booth, Bel Powley, Maisie Williams, Joanne Froggatt, Tom Sturridge / Verenigd Koninkrijk 2018, 121 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Ondanks alle tegenwerking toont deze film over Mary Shelley vooral de wording van een meesterwerk."

FilmTotaal

- >3,0 sterren
"Mary Shelley geeft een interessant en intrigerend beeld van een historische periode."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Meeslepende biografie van Frankensteins schepper."

bekijk recensies (3)