Terug

Médecin de campagne

Thomas Lilti

di 28 mei 2019 20:00 tot 21:45  |  Externe locatie: @Podium Bloos

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Maar ondanks het feit dat hij tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.

Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van de film een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (die we nog kennen uit Intouchables), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse).

Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

regie: Thomas Lilti / tragikomedie / met: François Cluzet, Marianne Denicourt / Frankrijk 2016, 102 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

3,50 sterren

Gemiddelde waardering: 3,50 sterren

Harmsen

19-02-2018

5 sterren

Mooie film

H.C. Sloot

10-02-2018

5 sterren

een interessante film, beetje deprimerend, geweldige acteurs, goede weergaved van een plattelandsdokter.

bekijk reacties (2)

Recensies

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Vooral de wijze waarop Jean-Pierre dag en nacht klaarstaat voor zijn patiënten dwingt respect af.Uitstekende vertolkingen van François Cluzet (Intouchables) en Marianne Denicourt (La belle noiseuse"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Een film naar beproefd Frans recept"

Trouw

- >3,0 sterren
"Kleurrijke anekdotes"

NRC

- >3,0 sterren
"Warm en ontroerend portret"

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Prettig gemoedelijk sfeertje"

Parool

-
"Een hommage aan de huisarts"

bekijk recensies (6)