Terug

Mektoub, my love: canto uno | Bredase première

Abdellatif Kechiche

vanaf do 2 aug 2018  |  Cinema zaal 1

1994, Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. In de zomer keert hij terug naar Sète in Zuid-Frankrijk om vakantie te vieren met zijn familie en jeugdvrienden. In het gezelschap van zijn neef Tony en beste vriendin Ophélie slijten ze de dagen in het Tunesische restaurant van de familie, de kroegen in de buurt en op het strand waar de vakantievierende meisjes te vinden zijn.

Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. Amin is gefascineerd door de verliefdheid en het bedrog van zijn vrienden en observeert de passie van een zomer waarin hij zijn eigen bestemming nog niet vindt. Zijn zoektocht is echter begonnen.

Mektoub, my love: canto uno is de nieuwe film van Abellatif Kechichedie voor zijn vorige film La vie d'Adèle de Gouden Palm won op het Cannes Filmfestival.

regie: Abdellatif Kechiche / drama, romantiek / met: Hafsia Herzi, Shaïn Bourmedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche / Frankrijk 2017, 175 min. / Frans, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld