Terug

Fahrenheit 11/9

Michael Moore

Leeftijd-12
Discriminatie
Eng
Grof-taalgebruik
do 11 okt 2018 21:15 tot 23:35  |  Cinema zaal 2

Op 9 november 2016 werd Donald Trump de 58e president van de Verenigde Staten. Michael Moore zag dit al geruime tijd aankomen, maar werd in eerste instantie niet geloofd. Maar Moore heeft in het verleden al vaker gelijk gehad, zoals ook te zien in is Fahrenheit 9/11 (2004), over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. Deze film was de best bekeken documentaire ooit en ontving een Gouden Palm. 

In Fahrenheit 11/9 onderzoekt Moore de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: hoe zijn we hierin beland en hoe komen we hier weer uit? Hij omschrijft zijn film ook wel als “het begin van het einde voor Donald Trump”. Aan The Guardian vertelt hij: “Ik heb het grootste deel van dit jaar besteed aan het maken van een film die niet alleen uitlegt hoe we eindigden met Trump, maar ons ook helpt een uitweg te vinden.”  De film ging in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival 2018.

regie: Michael Moore / documentaire / met: Donald Trump, Michael Moore, David Hogg / Verenigde Staten 2018, 128 min. / Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Zijn betoog – dat de Amerikaanse politiek zichzelf om zeep hielp door gewone, hardwerkende burgers te verwaarlozen – wordt met de typerende botte bijl gebracht, maar is erg overtuigend"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Tussen de regels door slaagt Moore erin te verrassen: in deze context wekken juist de blije, hooghartige types aan Democratische zijde ongemak op."

NRC

- >3,0 sterren
"Met omineuze toon en satanisch koorgezang ploegt Michael Moore in ‘Fahrenheit 11/9’ van alles overhoop."

bekijk recensies (3)