Terug

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess | première

Steven Wouterlood

Alle-leeftijden
zo 18 aug 2019 14:30 tot 16:00  |  Cinema zaal 2

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

De film ging in première in de jeugdsectie van het filmfestival van Berlijn. De debuutfilm van Steven Wouterlood is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz.

regie: Steven Wouterlood / kinderfilm / met: Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Julian Ras, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma, Suzan Boogaerdt, Hans Dagelet, Guido Pollemans, Terence Schreurs / Nederland 2019, 82 min. / Nederlands gesproken

special: kinderfilm

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een luchtige, lieve jeugdfilm waarin de zorgen van Sam en Tess overigens wel serieus worden genomen: geen moment gaan de humor en de lichte toon ten koste van de jonge hoofdpersonen."

NRC

- >4,0 sterren
"Over thema’s als sterfelijkheid en ontbrekende vaders. De wat zwaardere onderwerpen worden met veel relativerende humor gebracht."

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Lieve, sprookjesachtige film met leuke kinderen in de hoofdrol."

Filmkrant

-
"Twee jonge acteurs stelen de show in deze al veelgeprezen jeugdfilm."

bekijk recensies (4)