Terug

Tulipani

Mike van Diem

wo 15 nov 2017 14:00 tot 15:40  |  Cinema zaal 1

Een oer-Hollandse film met Italiaans temperament!

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

De cast van de film bestaat uit Nederlandse, Italiaanse en Canadese acteurs. “Naast een aantal ijzersterke Italiaanse acteurs, waaronder Giancarlo Giannini, hebben we Gijs Naber in een hele aanstekelijke hoofdrol zoals we hem nog niet eerder zagen en introduceren we zijn tegenspeelster Anneke Sluiters: een nieuwe verschijning in de Nederlandse film, die grote indruk zal maken”, aldus Oscar- en Gouden Kalf-winnend regisseur Mike van Diem.

regie: Mike van Diem / drama, komedie / met: Gijs Naber, Anneke Sluiters, Ksenia Solo, Giorgio Pasotti / Nederland, Italië, Canada 2017, 90 min. / Italiaans, Engels, Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Van Wijk

15-10-2017

5 sterren

Scherm voor mij wat te hoog. Normaal kijk je naar beneden naar het scherm, bij deze zaal in ieder geval omhoog. Kreeg dus een pijnlijke nek..

J.A.M. Van Horen

05-10-2017

5 sterren

Heerlijk ontspannen verhaal.Drama,romantiek en humor ineen

P. Verbraak

22-09-2017

5 sterren

Heerlijk ontspannende film

Brigitte Damen

22-09-2017

5 sterren

Leuke film met een mooi verhaal

bekijk reacties (4)

Recensies

BN De Stem

- >4,0 sterren
"Overtuigende rol van Gijs Naber"

VPRO

- >4,0 sterren
"Gijs Naber is perfect als de onbevangen en gigantische Gauke, die de stugge dorpsbewoners al snel voor zich weet te winnen"

bekijk recensies (2)