Terug

Minding the gap | landelijke première

Bing Liu

do 28 feb 2019 19:00 tot 20:45  |  Cinema zaal 3

Bing, Zack en Keire ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Keire heeft de aanstekelijke lach, Zack het charisma en de verrassende, rake inzichten terwijl Bing alles vastlegt en de enige is die zijn school afmaakt.

Het leven lijkt in het begin één groot lyrisch avontuur. Helaas wordt met het opgroeien alles anders. Niet eerder werden jongens zo van binnen uit gevolgd en werd zo voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Bing stelt weinig vragen, zoals deze jongens elkaar weinig vertellen, maar als hij ze stelt dan komen ze op het juiste moment en raken ze feilloos de essentie.

Minding the gap is een fenomenale en hartverscheurende film over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden. Ruim 12 jaar filmde Amerikaans grootste nieuwe filmtalent Bing Liu zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste documentaire.

regie: Bing Liu / documentaire / met Kiere Johnson, Zack Mulligan / Verenigde Staten 2018, 93 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >5,0 sterren
"Zowel ontroerende als diepgravende film, die veel stof tot nadenken biedt."

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Een slim opgebouwd, prachtig portret van skateboarders in hedendaags Amerika."

Trouw

- >4,0 sterren
"Feelgoodfilm over skaters en geweld achter de voordeur."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een aangenaam verrassend, intiem semi-egodocument."

Parool

-
"Van de dromerige straatbeelden, die van het skaten bijna een ballet maken, tot de messcherpe montage: Liu heeft de filmische middelen volledig in zijn vingers."

bekijk recensies (5)