Terug

Monos | landelijke première

Alejandro Landes

Leeftijd-16
Geweld
Grof-taalgebruik
do 5 sep 2019 16:20 tot 18:15  |  Cinema zaal 1

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft een nieuwe opdracht toe: naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken. Wanneer de commandant vertrekt, lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid, gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens.  

Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

De dramathriller van debuterende regisseur Alejandro Landes won op het Sundance Film Festival de World Cinema Dramatic Special Jury Award. Daarnaast was Monos de openingsfilm van het Imagine Film Festival in Nederland.

regie: Alejandro Landes / thriller, drama / met: Julianne Nicholson, Sofia Buenaventura, Moisés Arias, Julian Giraldo / Colombia 2019, 103 min. / Spaans, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Hyperrealistische oorlogsfilm van de jonge Colombiaanse regisseur Landes over een eenheid die diep in de jungle, ver achter het front, een gekidnapte Amerikaanse arts moet bewaken."

De Volkskrant

- >5,0 sterren
"Bloedmooie en angstaanjagende beelden"

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Houd bewust in het midden welke groepering we volgen"

NRC

- >4,0 sterren
"Surrealistische schoonheid"

bekijk recensies (4)