Terug

Marianne & Leonard: Words Of Love

Nick Broomfield

Leeftijd-16
Drugs
za 25 jan 2020 10:30 tot 12:25  |  Cinema zaal 1


In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne Ihlen en Leonard Cohen. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie. De relatie hield geen stand, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan.

De Britse documentairemaker Nick Broomfield had als 20-jarige student zelf een korte affaire met Marianne. Zij was naar zijn zeggen de vrouw die ook hém inspireerde en overtuigde zijn eerste film te maken. Voor Marianne & Leonard: words of love maakte hij gebruik van persoonlijk archiefmateriaal, interviews en voice-overs van Cohen en Ihlen. Nick Broomfield heeft inmiddels zesendertig lange en korte documentaires op zijn naam staan, onder andere Whitney: can I be me (2016).

regie: Nick Broomfield / documentaire, muziek / met: Leonard Cohen, Marianne Ihlen / Verenigde Staten 2019, 102 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Carnaval

Alaaf, ook dit jaar staat het Chassé Theater in het teken van carnaval. Houd rekening met extra drukte en mogelijke geluidsoverlast.

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Een boeiend, wat sentimenteel dubbelportret van de dichter en zijn muze."

The Guardian

- >4,0 sterren
"Een tedere, levendige momentopname"

De Volkskrant

- >3,0 sterren
"Weemoedige en romantische documentaire"

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Broomfields persoonlijke betrokkenheid stoort soms"

bekijk recensies (4)