Terug

Oude Liefde

Nicole van Kilsdonk

wo 15 nov 2017 19:05 tot 20:55  |  Cinema zaal 2

Twee gescheiden zestigers zien elkaar weer na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op.

Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan gedacht - net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voor ze het weten raken ze net als hun families verstrikt in de gevolgen van hun grote liefde.

Regisseur Nicole van Kilsdonk is bekend van jeugdfilms als Hoe overleef ik mezelf? (2008) en Patatje oorlog (2011). Ze maakte ook drama over volwassenen, zoals Richting West (2010), Onder het hart (2014) en recenter de bioscoopfilm Ventoux (2015). In 2004 won ze een Gouden Kalf voor haar teleserie Deining (2004) in de categorie Beste TV-drama.

regie: Nicole van Kilsdonk / drama / met: Beppie Melissen, Gene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis / Nederland 2017, 99 min. / Nederlands gesproken

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Lia van de Laar

04-12-2017

5 sterren

Schattig, leuk, ontroerend, grappig, feelgood movie

bekijk reacties (1)

Recensies

BN De Stem

- >3,0 sterren
"Oude Liefde is op zijn sterkst als Fransje en Fer onder elkaar zijn. Hun broze gevoelens voor elkaar en nog steeds sluimerende ergernissen zorgen voor prachtige en ontroerende scènes."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Oude Liefde is op zijn best in ogenschijnlijke gestolen momenten van hoofdrolspelers Melissen en Bervoets"

Trouw

-
"Indrukwekkende rollen voor Gene Bervoets en Beppie Melissen"

Parool

-
"De film weet oprecht emotioneel te raken"

NRC

-
"Sprankelende acteermomenten vol kleine intimiteiten"

bekijk recensies (5)