Terug

Niemand In De Stad | landelijke première

Michiel van Erp

Leeftijd-12
Drugs
Grof-taalgebruik
Seks
do 11 okt 2018 16:00 tot 17:55  |  Cinema zaal 1

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze ervaren de betekenis van vriendschap en ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Niemand is de stad was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival (NFF). Het speelfilmdebuut van Michiel van Erp is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff.

Regisseur Michiel van Erp over zijn speelfilmdebuut: “Ik ben zeer vereerd dat mijn debuutfilm openingsfilm van NFF is geworden. Dit is mijn eerste dramaproject na de serie Ramses en we hebben er met bloed, zweet en tranen aan gewerkt. Ik ben trots op het resultaat. Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.” (bron: NFF)

regie: Michiel van Erp / drama / met: Jonas Smulders, Minne Koole, Sofie Porro, Julia Akkermans, Chris Peters, Anneke Blok e.a. / Nederland 2018, 102 min. / Nederlands gesproken

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een energiek speelfilmdebuut met frisse en overtuigende personages."

NRC

- >4,0 sterren
"Een film die verrast, bedroeft en vertedert."

Filmvandaag.nl

- >4,0 sterren
"Niemand In De Stad is een film die nu al klassiek genoemd mag worden."

AD

- >4,0 sterren
"Een sterke en verrassende rolbezetting."

De Telegraaf

- >4,5 sterren
"Een krachtig debuut."

bekijk recensies (5)