Terug

No Country For Old Men | Belcrum Bios @Podium Bloos

Ethan Coen & Joel Coen

Leeftijd-16
Geweld
di 29 okt 2019 20:00 tot 22:00  |  Externe locatie: @Podium Bloos

Misdaaddrama van de gebroeders Coen over een Texaanse redneck die ervandoor denkt te kunnen gaan met het geld van een misgelopen drugsdeal.

De Texaanse redneck Llewelyn Moss ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen. Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell niet tegen opgewassen is.

Het misdaaddrama was in 2008 de grote winnaar bij de Oscars. In totaal werden er vier meegenomen: Beste film, Beste regisseur, Beste mannelijke bijrol en Beste bewerkte script.

regie: Ethan Coen, Joel Coen / drama, thriller / met: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald, Tess Harper, Barry Corbin / Verenigde Staten 2007, 122 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

Recensies

VPRO Cinema

- >5,0 sterren
"In deze briljante, moderne western speelt de actie zich in de cruciale scènes juist buiten beeld af. Dat wil niet zeggen dat Ethan en Joel Coen het zuinig aan doen met bloed, kogels en lijken."

bekijk recensies (1)