Terug

Nocturnal Animals | Belcrum Bios @Podium Bloos

Tom Ford

Leeftijd-16
Geweld
Grof-taalgebruik
di 3 sep 2019 20:00 tot 22:00  |  Externe locatie: @Podium Bloos

De onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar.

Susan Morrow (Adams) is een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Hammer). Als Hutton weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt Susan een anoniem pakje. Het is een boek genaamd Nocturnal Animals, geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en om vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek is aan haar opgedragen.

regie: Tom Ford / drama, thriller / met: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Isla Fisher, Armie Hammer / Verenigde Staten 2016, 115 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"een razend spannend verfilmde thriller"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Bezwerend en pijnlijk rauw"

NRC

- >4,0 sterren
"IJzersterke cast"

bekijk recensies (3)