Terug

Mi Vida

Norbert ter Hall

Alle-leeftijden
wo 11 dec 2019 19:30 tot 21:10  |  Kinlyzaal

De Schiedamse kapster Lou (63) heeft een heimelijke droom: in Spanje wonen. Maar met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen lijkt deze droom ver weg. Ze besluit om een cursus Spaans te gaan volgen in de Spaanse havenstad Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht?

Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen. Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt haar moeders plannen belachelijk, ze hoort thuis in Schiedam bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny, die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma, kiest ze voor haar eigen leven, of dat van haar familie?

Mi Vida gaat over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

regie: Norbert ter Hall / drama, komedie / met: Loes Luca, Elvira Mínguez, Loïc Bellemans, Mark Kraan, Fermi Reixach, Jason Mba, Anniek Pheifer, Diewertje Dir, Ida Ogbamichael, Eugenia Verdu, Bella Agossou, Verónica Echegui / Nederland 2019, 88 min. / Nederlands, Spaans, Engels gesproken

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een ‘coming of old age’-film die op alle fronten overtuigt"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"“Coming-of-ageverhaal Mi vida is een overtuigend, sterk geacteerd komisch drama met een warm hart"

Trouw

- >4,0 sterren
"Een sterke Loes Luca"

Parool

-
"Loes Luca speelt prachtig ingetogen in het hartverwarmende Mi vida"

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Luca, die de beste filmrol van haar carrière speelt."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Dat met name Lou zelf ontroert, heeft niet alleen te maken met het prettig ingetogen acteerwerk van Loes Luca. Ook scenarist Roos Ouwehand en regisseur Norbert ter Hall geven haar ontwapenende karaktertrekken mee."

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Het zestigersperspectief is verfrissend"

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Film & Front

Film & Front

Op di, wo & do in het seizoen 2019/2020 hebben we een actie voor cinemabezoekers. Zij kunnen voor € 15,50 twee bowls + koffie, thee of cappuccino reserveren bij een filmticket. Dit is voor 1 persoon