Terug

Notti Magiche | landelijke première

Paolo Virzì

Leeftijd-12
Seks
do 30 mei 2019 14:00 tot 16:15  |  Cinema zaal 1

Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. 

De bitterzoete komedie Notti Magiche van gerenommeerd regisseur Paolo Virzì (The Leisure seeker, La pazza gioia), speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

regie: Paolo Virzì / komedie / met: Mauro Lamantia, Irene Vetere, Giovanni Toscano / Italië 2018,125 min. / Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld

bekijk deze film ook via picl

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Een haast ouderwetse Italiaanse filmkomedie, die ook heel zelfbewust wil zijn."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Een lekker vet aangezette parodie op de Italiaanse filmwereld."

Indebioscoop

- >3,0 sterren
"De onderlinge chemie tussen de personages is voortreffelijk"

Parool

-
"Een traktatie voor Italofiele cinefielen"

bekijk recensies (4)